VILKA VI ÄR

Välkomna till oss på Team One Taekwondo

Team Ones fina och ljusa lokaler ligger perfekt beläget på Erikslund med närhet till både lokaltrafik, restauranger, affärer och gym inom gångavstånd från klubben. Kanske kombinerar ni barnens träning med veckans matinköp/egen träning? Eller kanske passar på att ta en kaffe/te hos oss medans ni väntar? 

 

Är du nybörjare? motionär? eller avancerad utövare?

Vare sig du är helt ny eller bekant med taekwondo sedan innan jobbar vi på team one alltid utifrån just dina förutsättningar, våra kompetenta instruktörer har mångårig erfarenhet av sporten och ser tillsammans till så att just du får ut det bästa av din träning. Hos oss är alla från 7år välkomna och vi strävar efter att varje pass ska kännas inkluderande, roligt och utvecklande.

 

Ledord: Motion, Styrka, Teknik, Glädje och Disciplin

VÅR FILOSOFI

Vår önskan är att bygga en förening där barnens upplevelse av vår idrott är att den är lekfull och allsidig. Ambitionen för oss är att utgå från barnens egna behov och förutsättningar samt ta hänsyn till variationer i utvecklingstakt. Vi erbjuder alla barn en kamratlig och trygg social miljö - där de kan utvecklas och bli en del av verksamheten och därmed vänja sig vid att ta ansvar för sig själv och andra. Barnen får hos oss lära sig att ta hänsyn till kamrater och ledare samt lära sig vikten av rent spel.

Team Ones inriktning är sporttaekwondo, vilket innebär både breddidrott liksom tävlingsverksamhet.

När ett barn kommer till oss kommer de inledningsvis att lära sig de grundläggande kunskaperna inom sporten. Vissa individer kommer att finna just grundträningen så rolig att den är det enda barnet vill hållapå med, vilket går alldeles utmärkt hos oss. Andra barn kommer med tiden att finna stimulans i att börja tävla. Alla individers vilja respekteras hos oss.

Om ett barn vill övergå från breddidrott till tävlingsidrott så kommer detta att ske successivt utifrån barnets behov och utveckling. Tävlingsverksamheten för såväl flickor som pojkar ska utformas så att den stimulerar till kvalitativ och långsiktig idrottslig utveckling - och på detta sätt motverka utslagning.

Vi vill också erbjuda flickor och pojkar som har talang och ambition att göra en seriös elitsatsning att få möjlighet att göra detta under socialt trygga former. Självklart ska alla inblandade i vår förening ta avstånd från bruket av doping och andra regelöverträdelser.

På motsvarande sätt växer barn olika, varför även övergången mellan barn- och ungdomsgrupperna ska ske successivt och ta hänsyn till individernas olika behov, förutsättningar och utvecklingstakt.

Våra ledare har en god utbildning inom sporten och de flesta är också föräldrar. Samtliga ledare har grundläggande kunskaper om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling. Ledarna erbjuds dessutom regelbundet fortbildning inom dessa områden samt inom träningsplanering i övrigt.

Med denna filosofi hoppas vi att kunna ge barnet möjlighet att lära sig taekwondo och och också förmedla kunskaper som barnet alltid kommer att ha nytta av i livet.